Abe Lenstrastadion krijgt speciale blindentribune

It Abe Lenstrastadion © Google Streetview
Het Abe Lenstrastadion krijgt komend seizoen een tribune, speciaal voor mensen die blind zijn of heel slecht zien. Er komen vlakbij het veld veertien plekken, die makkelijk te bereiken zijn. Mensen kunnen met een koptelefoon op de wedstrijd volgen. Twee commentatoren zitten op de perstribune en doen uitgebreid verslag van de wedstrijd. Dat commentaar is ook anders als radioverslag, de wedstrijd wordt meer in beelden beschreven.
De afgelopen maanden is de haalbaarheid van de tribune onderzocht en de conclusie is getrokken dat het mogelijk is. Twee vrijwilligers van Visio Revalidatie & Advies uit Leeuwarden zullen de bezoekers begeleiden.
'Iedereen bij onze club betrekken'
Linda Steen, coördinator maatschappelijke betrokkenheid legt uit waarom SC Heerenveen het zo belangrijk vindt dat er een tribune voor mensen met een visuele handicap komt. ''Wij zijn meer dan alleen een voetbalclub en willen graag iedereen bij onze club betrekken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ons stadion toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor de blinden en slechtzienden. De afgelopen periode hebben we de haalbaarheid onderzocht en we zijn tot de conclusie gekomen dat het mogelijk is in het Abe Lenstra stadion. Een mooie ontwikkeling!'