PvdA-leider Samsom praat in St. Annaparochie met achterban

De eerste stap voor het dichten van de kloof tussen de Haagse politiek en de regio is gezet. In St. Annaparochie kwamen kritische Friese PvdA-ers en Samsom zaterdag bij elkaar om het gesprek aan te gaan.
Eerder deze week deden kritische leden van de PvdA een oproep naar de partijtop om beter te luisteren naar de achterban. Aanleiding was het kinderpardon, waar volgens Friese leden de PvdA-fractie in de Tweede Kamer te weinig aan zou trekken.
Kritiek
De leden vinden dat de partij zijn sociaal-democratische wortels aan het verliezen is. De PvdA-leider trekt zich de kritiek erg aan en erkent het geluid van de criticasters. Hij ziet in dat hij harder moet werken om de boodschap goed over te brengen. Er worden op dit moment goede resultaten gehaald, maar dat overbrengen lukt niet.
PvdA-statenlid Hetty Jansen is een van de kritische leden. Ze is blij dat Samsom de tijd heeft genomen om naar haar standpunten te luisteren. Toch zijn ze nog lang niet uitgesproken. De groep wil op korte termijn weer om tafel met Samsom. Ze willen zien hoe ze ervoor kunnen zorgen dat de sociaal-democratische boodschap verder kan worden verbeterd en uitgelegd. Zo moet de partij weer betrouwbaar worden.
De Waadhoeke
Samsom was al van plan om zaterdag naar Fryslân te komen. Hij was ook bij de oprichtingsvergadering van de nieuwe PvdA-afdeling De Waadhoeke. Die komt er vanwege de gemeentelijke herindeling in Noordwest-Fryslân.