Betrokken wethouders roepen op tot rust in zaak Caparis

De wethouders van de acht gemeente die met elkaar eigenaar zijn van Caparis roepen op tot rust. Dat is de uitkomst van de bijeenkomst van de zogenaamde Gemeenschappelijke Regeling vrijdag. In een brief aan de gemeenteraden schrijven de wethouders dat ze daarna op 1 september verder kijken hoe het verder moet gaan. De bestuurders willen in de tussentijd dat de interim-directeur Lincklaen Arriëns zijn werk kunnen doen. Ze roepen alle betrokkenen bij de werkvoorzieningsorganisatie op hem daar ruimte voor te geven.
Rechtszaken
De ondernemingsraad van Caparis wil echter een kort geding aanspannen tegen de raad van commissarissen (RvC), omdat ze niet om advies is gevraag bij de benoemingsprocedure van de interim-directeur. Dat zou al de vijfde rechtszaak worden in drie maanden tijd bij Caparis.
Tweespalt
Eerder deze week ontstond er een tweespalt tussen de acht gemeenten, die met elkaar aandeelhouder van Caparis zijn, Smallingerland en Heerenveen hebben het vertrouwen in de raad van commissarissen opgezegd. Ze vinden dat de leden van de RvC niet meer voor verbinding kunnen zorgen. De andere zes gemeente houden wel het vertrouwen in de RvC.