"Welcome to the Village moet op andere locatie plaatsvinden"

Het festival Welcome to the Village moet dit jaar op een andere locatie gehouden worden, dat wil de Stichting Groene Ster Duurzaam. Het gebied bij de Groene Ster heeft onlangs een nieuwe drainage gekregen, waardoor er nog niet veel gras staat. Het regenwater kan daardoor niet goed wegkomen.
Volgende week start de opbouw van het festival, dat vanaf 15 juli tot en met 17 juli in totaal zo’n 7000 bezoekers verwacht. Groene Ster Duurzaam is bang voor de gevolgen daarvan.
"Maanden niet toegankelijk"
Volgens hen is het terrein er na het festival zo slecht aan toe, dat het maanden niet toegankelijk is. Daarom moet het verplaatst worden naar een andere locatie.
De organisatie van het festival maakt zich ook zorgen, maar zal extra maatregelen nemen. Het is voor hen ook belangrijk om de schade te beperken, omdat de Groene Ster voor het festival als een thuis voelt. Ze willen er ook in de toekomst blijven.
Gemeente: festival wordt niet verplaatst
Wethouder Sjoerd Feitsma van de gemeente Leeuwarden laat weten dat de organisatie zich geen zorgen hoeft te maken. Ze hebben de vergunning afgegeven voor de Groene Ster en daar zal het dan ook georganiseerd worden. Wel zal de gemeente samen met de organisatie kijken hoe ze de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken.