Twee gemeenten zeggen het vertrouwen in rvc Caparis op

De gemeenten Heerenveen en Smallingerland zeggen het vertrouwen op in de raad van commissarissen van werkvoorziening Caparis. Ze hebben laten weten dat ze de huidige situatie binnen Caparis onacceptabel en onwerkbaar vinden. Beide aandeelhouders hebben er niet veel vertrouwen in dat de raad van commissarissen het bedrijf weer in rustig vaarwater kan brengen. Dat hebben ze vandaag op een extra vergadering van de aandeelhouders laten weten. De commissarissen moeten verder hun verantwoordelijkheid nemen na alles wat er gebeurd is.
Caparis zou tijd en energie moeten steken in de mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt en dat doel wordt nu met alle conflicten en rechtszaken niet gediend, zo laten beide gemeentes weten. Ook tekenen ze aan dat er bij het management en de ondernemingsraad van Caparis geen vertrouwen meer is in de leiding. Daarom zou er een raad van commissarissen moeten komen met draagvlak in de organisatie.
De andere aandeelhouders van de deelnemende gemeenten zijn het hier niet mee eens.
Woensdagavond komen toch alle 66 fracties van de acht gemeenten bij elkaar met de wethouders. Dinsdag werd deze bijeenkomst nog afgezegd door de wethouders.