PvdA frakties: laat Caparisbijeenkomst wel doorgaan

De acht PvdA fracties van de Caparisgemeenten doen een oproep aan hun wethouders om de bijeenkomst die voor woensdag gepland stond wel door te laten gaan. Vijf weken geleden hadden de acht PvdA fracties van de gemeenten Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland, Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Kollumerland, Weststellingwerf en Ooststellingwerf deze gemeenschappelijke bijeenkomst aangevraagd wegens de grote bestuurlijke problemen bij de sociale werkvoorziening. Zij zouden worden bijgepraat door de wethouders van de gemeenten.
De wethouders hebben vanmiddag laten weten de bijeenkomst af te zeggen.
Voorzitter Engbert van Esch
De GR (gemeenschappelijke regeling) zegt dat er geen nieuws is over de herstructurering. Voorzitter Engbert van Esch van de gemeenschappelijke regeling van de acht gemeenten zegt in een reactie dat de fracties door hun eigen wethouders zullen worden bijgepraat.
Wethouder Andries Ekhart van Leeuwarden was gisteravond niet bij de bijeenkomst waar besloten is om de bijpraatavond af te zeggen. Hij is door Van Esch op de hoogte gesteld dat een meerderheid van de wethouders de bijeenkomst morgen niet wil laten doorgaan. Hij vindt dat er voor de zomer nog wel een gemeenschappelijke bijeenkomst van de gemeenten moet komen.
De problemen moeten worden besproken
Volgens de woordvoerder van de PvdA fracties is de herstructurering niet het belangrijkste onderwerp van de bijeenkomst. De fracties willen vooral bijgepraat worden over de andere problemen bij het bedrijf. Dan gaat het over de rechtzaken, het vertrouwen van de ondernemingsraad yn de Raad van Commissarissen dat is opgezegd en een directeur die ziek thuis zit.
Roel Haverkort van de fractie van Smallingerland zegt dat hij met stomheid geslagen is, en het dan nog zacht uitdrukt. Ook Tamara Bok van de PvdA fractie in Leeuwarden is verbijsterd. De fracties willen dat de bijeenkomst morgen toch doorgaat.
De bijeenkomst van de ondernemingsraad van Caparis morgen gaat wel door. Die zou voorafgaand aan de bijeenkomst met de wethouders zijn verhaal over de gang van zaken in het bedrijf uit de doeken doen.
Om vijf uur vanmiddag komen de aandeelhouders van Caparis bijelkaar. Wat het onderwerp van deze vergadering is, is niet bekend.