Bijeenkomst gemeenten over Caparis is geannuleerd

It filiaal fan Caparis yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Joris Kalma
De bijeenkomst van acht gemeenten over Caparis woensdag is geannuleerd door de wethouders van de gemeenschappelijke regeling. De 66 fracties in de gemeenten die participeren in de sociale werkvoorziening zouden door hun wethouders worden geinformeerd over de gang van zaken bij het bedrijf. Bij Caparis zijn grote bestuurlijke problemen.
De fracties van de PvdA in de acht gemeenten hadden gevraagd om een gemeenschappelijke bijeenkomst. De gemeenschappelijke raad zegt nu echter dat er geen nieuws is over de herstructurering.
In een reactie zegt Tamara Bok van de PvdA fractie in Leeuwarden dat dat helemaal niet de reden was voor de bijeenkomst. Ze is verontwaardigd over het afzeggen van de bijeenkomst."Het miskent dat er heel veel gebeurt bij Caparis op dit moment." Ook andere PvdA-raadsleden zijn kwaad over het afzeggen van de bijeenkomst.
Vooral aan de bijeenkomst met de wethouders had de ondernemingsraad van Caparis een uur spreektijd gekregen. Dat gaat volgens de or ook gewoon door. Tamara Bok van de PvdA Leeuwarden zegt dat ze daar zeker heen zullen.