Wielrenclinic voor schoolkinderen in Leeuwarden

Leerlingen uit groep acht van de Albertine Agnesschool, De Wester en De Plataanschool uit Leeuwarden hebben maandag een medaille gekregen omdat ze goed kunnen wielrennen. In drie dagen tijd kregen de kinderen les op het Kalverdijkje van professionele wielrenners en toerfietsers.
De wielrenclinic werd georganiseerd door toerfietsclub Frisia, wielrenclub de Friesche Leeuw, BV Sport en Sport op Basisscholen. Volgens toerfietser Eerde de Vries is het belangrijk dat de leerlingen straks in het drukke stadsverkeer kunnen rijden als ze naar school gaan.
Anouska Koster
Natuurlijk wil de fietsclub ook aandacht vragen voor de sport, want Fryslân kan wel weer wat nieuw jong fietstalent gebruiken. Dat de 22-jarige Anouska Koster uit De Westereen vorige week het NK won, is dan ook goed voor het image van de sport, stelt De Vries. "At Fryslân goeie fertsjinwurdigers hat op it NK of yn de Tour de France, dan sjogge minsken ek wer mei oare eagen nei de sport."
Helm en fiets lenen
De Leeuwarder fietsclubs hopen de schoolkinderen snel weer terug te zien. "Wy biede se hjir in helm en in fyts te lien oan at se mear fan de sport witte wolle. Dan kinne se sjen oft de sport ek wat foar har is", besluit De Vries.