PvdA-leden boos op partijtop: "Ik wil mijn partij terug"

De Partij van de Arbeid moet niet alleen praten over solidariteit, maar ook laten zien dat de PvdA opkomt voor de 'zwakkeren' in de maatschappij. Dat schrijft een groep van dertig bekende PvdA-leden in een open brief aan partijvoorzitter Hans Spekman en politiek leider Diederik Samsom.
De groep partijleden vindt dat het duo Samsom en Spekman niet goed luistert naar wat er leeft bij de leden van de partij. Aanleiding voor de brief is de kwestie van het kinderpardon, waar de afgelopen weken onrust over was ontstaan.
Een breed gedragen actie onder Friese partijleden liep in de Tweede Kamerfractie op niets uit en dat zorgt opnieuw voor frustratie.
"Ik wil mijn partij terug" 
De brief is een initiatief van oud-Statenlid Janny van der Molen uit De Knipe en is verder ondertekend door onder andere oud-gedeputeerde Bertus Mulder, Statenlid Hetty Janssen, bestuurskundige Rieks Osinga en oud-wethouder Wietze de Haan uit Lemmer.
De eerste woorden van de brief zijn: "Ik wil mijn partij terug." De leden vinden dat de partijleiding veel teveel op afstand staat van wat er leeft in de maatschappij en willen daar graag met hun over in gesprek.
Kloof
Volgens initiatiefneemster Janny van der Molen is er 'iets fundamenteel mis' bij de Partij van de Arbeid. Het oud-Statenlid is van mening dat er een kloof gaapt tussen de basis van de partij in Fryslân en de landelijke partijtop in Amsterdam en Den Haag. "Dêr moat gau wat oan dien wurde, it is fiif minuten foar tolven foar de PvdA", aldus Van der Molen.