Leverdonor gezocht ernstig zieke baby Sophie

De familie Badal in Leeuwarden zoekt een donorlever voor hun ernstig zieke baby Sophie. Het meisje heeft een zeldzame leverafwijking en ze moet zo snel mogelijk een donorlever hebben. De vader en moeder kunnen dat zelf niet doen. Daarom zijn ze afhankelijk van andere mensen.
Gezonde mensen met bloedgroep O kunnen een stukje van hun eigen lever doneren. Dat wordt in het lichaam van het meisje getransplanteerd. Daar groeit het aan tot een gezonde lever. Mensen kunnen zich melden op www.donorvoorsophie.wordpress.com.
De toekomst is onzeker voor de jonge huishouding in de Leeuwarder nieuwbouwwijk Techum. Ook al omdat de moeder haar baan is kwijtgeraakt door alle toestanden en de vader als werkzoekende in deze situatie niet gemakkelijk aan een baan komt. Ze moeten geregeld naar het UMC in Groningen.
Wachtlijsten kunnen voorkomen worden door het donorcodicil te veranderen. Maar een voorstel daarvoor sneuvelde afgelopen week in de Tweede Kamer. Het is deze week de collecteweek voor de hart-, lever- en darmstichting.