Nederlands elftal zaterdag bij Blauw Wit '34 in Leeuwarden

De voetballers van het Nederlands elftal brengen zaterdag een bezoek aan Leeuwarden. Dat is in het kader van de 'Oranje fandag' die de hoofdsponsor ING organiseert. Blauw Wit '34 is amateurpartner van de sponsor en is gevraagd om gastheer te zijn van het evenement.
De selectie van bondscoach Danny Blind en de technische staf brengen ook een bezoek aan vier andere Nederlandse amateurclubs: MOC '16 uit Bergen op Zoom, Oss '20, Reiger Boys uit Heerhugowaard en Sparta Enschede. De selectie wordt met helicopters verdeeld over de clubs.
Oefenduels
Op dit moment is het grote Oranje in het Portugese Laos in voorbedereiding op een serie van oefenduels. Op vrijdag speelt Oranje eerst nog een oefenduel tegen Ierland in Dublin. Zaterdag vliegt de selectie terug voor de bezoeken. Met de helicopter wordt de selectie teruggebracht naar schiphol.
Nog dezelfde dag vliegen de internationals terug naar Portugal, want volgende week wachten duels met Polen en Oostenrijk. Het bezoek duurt volgens voorzitter Rudy Douma van Blauw Wit '34 niet zo lang.