Balk blijft in race voor hoofdklasse na winst in Dordrecht

© @vvbalk
De voetballers van Balk hebben in de nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse uitstekende zaken gedaan. In Dordrecht werd Oranje Wit met 3-0 verslagen. Johan Geertsma zette zijn ploeg in de 25e minuut op voorsprong. Hij verzilverde een strafschop nadat Karst Geertsma neergehaald werd in de 16-meter.
In de tweede helft speelde Pieter Wijnja zijn man uit en punterde de 2-0 tegen de touwen. Balk had het zo nu en dan moeilijk, maar keeper Hessel Altenburg stond zijn mannetje. Beerend Altena zorgde met een harde kopbal uit een hoekschop voor de eindstand.
Zaterdag op sportpark De Wilgen in Balk is Heinenoord de volgende tegenstander. Heinenoord moet verslagen worden om de finale (twee wedstrijden) van de nacompetitie te halen. Heinenoord heeft zes punten, Balk vier.