Caparis wil directeur Sinnema niet weer op de werkvloer

Werkvoorzieningsorganisatie Caparis wil directeur Tjerk Sinnema niet opnieuw in dienst nemen, ook al heeft de rechter dat in een kort geding wel opgelegd. Sinnema heeft dat dinsdagochtend in een gesprek met Caparisdirecteur Ben Gerrits te horen gekregen.
Sinnema bevestigt de uitkomst van het gesprek en zegt dat Caparis met een nieuw kort geding wil proberen de terugkomst van Sinnema te keren. Het zou niet uitvoerbaar zijn, heeft Sinnema naar eigen zeggen van de Caparis-directeur te horen gekregen.
Teleurstelling
Sinnema is erg teleurgesteld en verbaasd over de uitkomst van het gesprek. Hij wil graag weer bij Caparis aan het werk. De rechter heeft dat vorige week ook besloten. Er zijn door de rechter geen feiten of omstandigheden gevonden om hem te kunnen schorsen.
Klaas Weissenbach
Caparis heeft Sinnema samen met collega Klaas Weissenbach geschorst. De nieuwe directeur Ben Gerrits van Caparis heeft naar eigen zeggen onregelmatigheden ontdekt bij de aanstelling van de beide directeuren. De rechter heeft gezegd dat het in ieder geval Sinnema niet kwalijk te nemen is. Gerrits was dinsdagavond onbereikbaar voor commentaar. De zaak tussen Caparis en de andere geschorste directeur Weissenbach loopt op 9 juni.