Singh: ''Tweede leven is na tien jaar eindelijk begonnen''

Blij en dankbaar zijn ze, Rajnish en Sachi Singh uit Driezum, nu ze toch in Nederland mogen blijven. Vrijdagavond kwam een hele groep mensen met burgemeester Sicko Heldoorn voorop het goede nieuws vertellen. De familie Singh woont al tien jaar in Nederland, maar er was lang sprake van dat ze uitgezet zouden worden, moeder Rajnish naar India en dochter Sachi naar Suriname. Staatssecretaris Dijkhoff van veiligheid en justitie heeft vrijdag besloten dat beide vrouwen nu toch in het land mogen blijven.
Tweede leven
''We waren bezig met het huis schoonmaken en ik zag ineens door het keukenraam heel veel mensen lopen'', zo zegt Rajnish Singh. ''Ik zei tegen Sachi: ''zoveel mensen, wat is er gebeurd?''. Toen ik de deur opende stond daar de burgemeester met bloemen in zijn hand. Hij zei dat we mochten blijven. Ik was helemaal blij en erg dankbaar. Mijn tweede leven is na tien jaar eindelijk begonnen.''
Rustiger leren
Ook dochter Sachi is heel blij dat ze in Nederland mag blijven. ''Het voelt goed dat ik hier kan blijven. Ik kan nu werken en krijg een identiteitskaart en paspoort. Voor school is het ook fijn, misschien kan ik nu rustiger leren.'' Een vriend van Sachi wist het goede nieuws al eerder, hij kwam samen met de anderen vlak na zessen om de familie te verrassen.
Het dorp heeft lang actiegevoerd om Rajnish en Sachi in Driezum te houden. Er werd onder andere een petitie met 4000 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer. Maandagavond is er in het dorpshuis een klein feest om te vieren dat de familie een verblijfsvergunning heeft gekregen.