Rajnish en Sachi Singh uit Driezum mogen blijven

Rajnish en Sachi Singh uit Driezum mogen toch in Nederland blijven. Dat heeft staatssecretaris Dijkhoff vrijdag besloten. Burgemeester Sicko Heldoorn kon moeder en dochter vrijdagavond het goede nieuws vertellen. Er was al langer sprake van dat de Indiaanse Rajnish en de Surinaamse Sachi zouden worden uitgezet. Moeder en dochter Singh wonen al bijna tien jaar in Nederland.
De staatssecretaris heeft gebruik gemaakt van zijn discretionaire bevoegdheid om de familie Singh een verblijfsvergunning te geven. Volgens hem was er in dit geval sprake van een 'schrijnende situatie'.
"Dat Rajnish en Sachi bij ons in Driezum mogen blijven wonen is fantastisch nieuws", zegt Heldoorn in het persbericht van de gemeente Dantumadiel. "Voor henzelf en ook voor iedereen die zich de afgelopen tijd betrokken heeft getoond bij de familie Singh. De gemeenschap is massaal om de familie heen gaan staan. Het is geweldig dat de inzet heeft geleid tot deze uitkomst. Er is een einde gekomen aan een lange tijd van onzekerheid en we hopen dat moeder en dochter nu weer vooruit kunnen kijken", aldus Heldoorn.
Het dorp heeft lang actiegevoerd om Rajnish en Sachi in Driezum te houden. Zo is er onder andere een petitie met 4000 handtekeningen aangeboden aan de Tweede Kamer.