Aandeelhouders Caparis praten maandag over bestuurscrisis

Sjoerd Feitsma
De aandeelhouders van werkvoorziening Caparis komen maandag bij elkaar om te praten over de crisis bij het bedrijf. De acht wethouders van de gemeentes zullen dan in gesprek met de raad van commissarissen en directeur Ben Gerrits over de situatie naar het opzeggen van het vertrouwen in de raad van commissarissen onder leiding van Robert Veenstra door de ondernemingsraad.
Ook wordt de raad ondervraagd over de situatie met de directeur Tjerk Sinnema. Hij won de rechtszaak tegen Caparis na een schorsing en moet van de rechter zijn baan terugkrijgen.
De ondernemingsraad wil ook een gesprek met de aandeelhouders. Zij willen niet dat de Raad van Commissarissen daar bij is. Wethouder Sjoerd Feitsma van Leeuwarden, de woordvoerder van de acht gemeentes, heeft toegezegd dat hij met de ondernemingsraad om tafel gaat. Of dat eventueel zonder de Raad van Commissarissen zal gebeuren, wil hij eerst nog met de andere aandeelhouders overleggen. Dinsdag zal hij weer contact opnemen met de ondernemingsraad.