Staatssecretaris Van Dam opent nieuw centrum Dairy Campus

Volgende week donderdag opent staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken het nieuwe innovatiecentrum voor de melkveehouderij op de Dairy Campus in Leeuwarden.
De Dairy Campus wil het belangrijkste innovatiecentrum van het land worden. Duurzaamheid staat voorop. Voor wie het met eigen ogen wil aanschouwen, zijn er rond de opening open dagen georganiseerd met verscheidene activiteiten omtrent melkveehouderij.

Uniek in de wereld

“Bij Dairy Campus hebben we alles onder één dak. Dat is uniek in de wereld" zegt Martin Scholten. Hij is voorzitter van de stuurgroep van de Dairy Campus, en algemeen directeur van de stuurgroep van de Dairy Campus, en algemeen directeur van de Animal Sciences Group van Wageningen UR, met wie Dairy Campus samenwerkt..
"Om voor te blijven lopen moet je blijven vernieuwen. Dat kan op Dairy Campus worden uitgeprobeerd en daar is de nieuwbouw ook op ingericht. Koeien produceren bij ons geen melk maar kennis” zegt Scholten.

40 miljoen euro

Kees de Koning is manager van de Dairy Campus. ”Met de realisatie van Dairy Campus wordt over een periode van 10 jaar 40 miljoen euro geïnvesteerd. De exploitatie van het complex is gebaseerd op projectfinanciering. Vanuit het innovatiefonds Dairy Campus is jaarlijks 1 miljoen beschikbaar als bijdrage in innovatieprojecten."
De gemeente Leeuwarden, de provincie Fryslân en het samenwerkingsverband Noord- Nederland (SNN) brengen samen 20 miljoen euro in. Andere partners en private partijen zorgen voor de rest van het bedrag.