FC Twente in beroep tegen degradatie

Fuotbal © Omrop Fryslân
Voetbalclub FC Twente gaat in beroep tegen de degradatie naar de Jupiler League. De voetbalbond KNVB wil FC Twente straffen wegens financieel wanbeleid. De club heeft een schuld van 32 miljoen euro. De degradatie van Twente zou betekenen dat Cambuur toch nog kans heeft om in de eredivisie te blijven.
FC Twente is verbijsterd over het besluit van de KNVB, zegt interim-directeur Onno Jacobs tegen de NOS: "Zoals ik gistermiddag al aangaf zijn wij verbijsterd door het voorgenomen besluit dat zou betekenen dat FC Twente degradeert.
Dat Twente degradeert is voorlopig een voorgenomen besluit van de licentiecommissie van de KNVB. De Centrale Spelersraad kan daar nog een advies over uitbrengen. Dan pas komt de commissie met een definitief besluit. En daarna pas kan Twenten officieel beroep aantekenen. Hoe lang dat nog zal duren, is niet duidelijk.
Twente neemt wel een risico door in beroep te gaan. De kans bestaat dat de bond de licentie van de club helemaal zal afpakken.
Cambuur noemde de timing van de KNVB eerder al 'bizar'. De nacompetitie om promotie en degradatie is op dit moment in volle gang. Het besluit van de voetbalbond zou van invloed kunnen zijn op de finale van de play-offs, zeggen de Leeuwarders.