Er lijkt nog hoop te zijn voor Cambuur

SC Cambuur © Omrop Fryslân
De KNVB maakt om 17.00 uur duidelijk wat er zal gebeuren met voetbalcub FC Twente. Het Twentse dagblad TC Tubantia meldt dat de licentiecommisie zal besluiten dat de Tukkers komend seizoen in de Jupiler League voetballen. Eerder dit seizoen kreeg de club al drie punten mindering door de schuld van 32 miljoen euro.
Degradatie van FC Twente zou er voor kunnen zorgen dat SC Cambuur volgend seizoen toch in de eredivisie voetbalt. Cambuur moet dan hopen dat Willem II en De Graafschap beide hun play-off duel tegen NAC Breda en Go Ahead Eagles winnen. Bij dat scenario zouden de Leeuwarders in beeld komen om de eredivisieplek
Scenario SC Cambuur
De KNVB heeft op 29 april duidelijk gemaakt wat er zal gebeuren als FC Twente zijn plek in de eredivisie verliest:
Wanneer Willem II, dat als 16e eindigde, uitgeschakeld wordt in de play-off om promotie/degradatie (tegen NAC Breda), dan zal dit team de plaats van FC Twente innemen voor komend seizoen.
Wanneer De Graafschap, dat als 17e eindigde, utgeshakeld wordt in de play-off om promotie/degradatie (tegen Go Ahead Eagles), dan zal dit team de plaats van FC Twente innemen voor komend seizoen.
Als Willem II en De Graafschap hun play-off om promotie/degradatie beide winnen dan neemt SC Cambuur, dat als 18e eindigde de plaats van FC Twente innemen voor komend seizoen.
Reglemint betelle fuotbal
Volgend het 'Reglementen betaald voetbal 2015/'16' zouden de Tukkers niet opnieuw punten in mindering kunne krijgen, omdat het seizoen al gespeeld is. Degradatie naar de Jupiler League zou dus op grond van andere regelgeving toegepast moeten worden.