Arriva prijst het optreden van buschauffeur bij Stiens

De bussjauffeur ried de 'gefaarlike autorider' mei opsetsin klem © Omrop Fryslân, Lydia Siderius
De reizigers die in de Arriva-streekbus zaten, die dinsdagmiddag bij Stiens een auto klem reed, zijn geen moment in gevaar geweest. Dat zegt de woordvoerster van het vervoersbedrijf. De chauffeur heeft volgens het bedrijf een goede inschatting gemaakt van de situatie door de auto op het tweebaans stuk van de rotonde te halen en hem daar klem te rijden.
De snelheid was op dat moment nog niet zo hoog dat het een gevaarlijke manoeuvre was. De chauffeur was toen hij achter de auto reed de hele tijd in contact met de verkeersleiding van Arriva.
Die heeft ook de politie gewaarschuwd. De chauffeur zette de 33-jarige automobilist uit Den Haag aan de kant vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. Er is een bloedproef bij de automobilist afgenomen. De man was waarschijnlijk onder invloed van drugs. Arriva vergelijkt de actie van de buschauffeur met die van een treinmachinist die jaren terug een trein stilzette, omdat hij zag dat er een kalfje aan het verdrinken was in de sloot naast het spoor. Ook toen was er geen gevaar voor de reizigers, omdat de machinist alles aan de verkeersleiding meldde. De verkeersleiding nam toen maatregelen om te voorkomen dat andere treinen tegen de stilstaande trein aan reden.