De omrop-app is vernieuwd, update nu beschikbaar in appstore

De app van Omrop Fryslân heeft een flinke facelift gekregen. Vanaf dinsdag is er een grote update beschikbaar voor de Android- en iOS-apps. Wat meteen opvalt is dat de vormgeving volledig veranderd is. Maar even interessant zijn de nieuwe functies, die in de app zitten.
De vertrouwde onderdelen, zoals nieuws, weer, live radio en tv en uitzending gemist, zijn ook in de vernieuwde omropapp te vinden. Nieuw is dat de gebruiker zich kan abonneren op zelf gekozen onderwerpen, bijvoorbeeld uit de eigen woonplaats of van de favoriete sportclub. Daar kan je dan ook een persoonlijke melding van krijgen. Bovendien is het nu mogelijk om een overzicht van het nieuws te zien uit een bepaalde plaats of regio. Dat geldt ook voor plaatsen buiten Fryslân.
Nieuwe plek voor audio en video
In de oude app stonden video- en audiofragmenten nog helemaal onderaan een nieuwsartikel. Nu zijn audio en video meteen bovenin te vinden bij de afbeeldingen en zo makkelijker te vinden. Ook niet onbelangrijk is dat er voortaan via de app gezocht kan worden in het nieuwsarchief.
Het menu van de tabletapp is onder een nieuwe knop te vinden, zoals dat al was bij de telefoonapp. Bovendien is de deelfunctie uitgebreid, nieuwsartikelen kunnen nu ook gedeeld worden via WhatsApp en Facebook Messenger. Ook leuk is dat de melding van belangrijk nieuws voortaan een eigen geluid heeft. Zo weten gebruikers meteen dat de melding van Omrop Fryslân komt.
De app vernieuwen
Gebruikers kunnen de omropapp vanaf nu updaten. In de meeste gevallen gaat dit automatisch. De app kan ook met de hand worden vernieuwd via de App Store van Apple of voor Android in Google Play Store. Heeft u de Omrop Fryslân-app nog niet? Download dan nu de app in de App Store of in Google Play Store.