Friese media lanceren campagne 'Klopjend hert foar Fryslân'

© Omrop Fryslân
De samenwerkende Friese media Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad komen volgende week met de actieweek 'Klopjend hert foar Fryslân'. Ze willen de Stichting Fryslân Hartveilig helpen om het aantal burgerhulpverleners en het aantal aangemelde AED's te vergroten.
Iedere dag overlijden er in Nederland 35 mensen als gevolg van een hartstilstand. Als er een burgerhulpverlener in de buurt is die kan reanimeren, wordt de kans op overleven groter en de kans op blijvende schade kleiner. De actieweek loopt van 23 tot 29 mei.
Aanmelden als burgerhulpverlener
De samenwerkende media zullen in de actieweek op de eigen podia en op de gemeenschappelijke website veel aandacht schenken aan alle aspecten van hartveiligheid en mensen oproepen om zich te melden voor een reanimatiecursus om burgerhulpverlener te worden.
Mensen die al kunnen reanimeren, kunnen zich direct laten registreren als burgerhulpverlener. Aanmelden kan hier.
Dekkend reanimatie netwerk
Fryslân loopt achter op een flink aantal regio's in Nederland als het gaat om burgerhulpverleners die kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen. Daar wil Stichting Fryslân Hartveilig verandering in brengen.
Doelstelling is om een dekkend Fries reanimatie netwerk te realiseren. De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn letterlijk van levensbelang.