Leerlingen Sevenwolden ziek na bezoek aan camping België

Een groep leerlingen van OSG Sevenwolden is ziek geworden nadat ze op een camping in Belgie is geweest. De kinderen komen van de locatie Fedde Schurer in Heerenveen. De camping is zondagavond ontruimd en gesloten.
Op dat moment hadden zo'n zeventig campinggasten 'vergiftigingsverschijnselen'. Vijf van hen moesten naar het ziekenhuis, anderen konden op de camping zelf worden behandeld. Ook leerlingen van Sevenwolden hebben klachte. De slachtoffers zijn misselijk, hebben buikpijn of moesten overgeven.
Survivalweek
Er waren 65 leerlingen en zeven begeleiders van Sevenwolden in België. Zij zijn zo goed als allemaal ziek geworden. De groep was afgelopen week op de camping op survivalweek, maar is eerder teruggekomen omdat mensen gezondheidsklachten kregen.
Na hun vertrek zijn dus ook andere campinggasten ziek geworden. De autoriteiten in Belgié laten onderzoeken waar de gezondheidsklachten vandaan komen. Mogelijk dat er wat in het water heeft gezeten. De camping in Pont-Lesse blijft voorlopig dicht.
Virusinfectie
De GGD Fryslân heeft monsters afgenomen bij de leerlingen in Heerenveen en komt dinsdag met de uitslag. Zij gaan voorlopig uit van een virusinfectie.