Omrop TIP: Fietselfstedentocht de hele dag live te volgen!

© Omrop Fryslân
Vanochtend 05.00 uur starten weer 15.000 fanatieke fietsers bij de jaarlijkse Fietselfstedentocht. Omrop Fryslân volgt de fietsers in hun 235 kilometer lange tocht van Bolsward naar Bolsward. Van 08.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds wordt verslag gedaan op alle media van Omrop Fryslân. 's Avonds zendt Omrop Fryslân een speciaal programma over de fietsdag uit op televisie.
's Ochtends doet verslaggeeftser Lennie Bronsveld vanaf 08.00 uur live verslag van de tocht vanuit Dokkum, wanneer de deelnemers nog 'fris' zijn. 's Middags neemt Joline Dalstra het stokje van haar over en doet verslag van het fietsevenement in Sloten. Zij praat met fietsers, kijkt bij de stempelpost en vraagt reacties van het publiek. Verder gaat verslaggever Jan Durk de Haan de hele provincie door om in de verschillende steden het evenement te verslaan.
Niet alleen op de radio wordt verslag gedaan van de Fietselfstedentocht. Ook op Omrop Fryslân Televisie en via de website en de Omrop-app zijn de hele dag live beelden te zien van de fietsers. Verder volgt Omrop Fryslân ook nog de Harlingers Bartele Boersma en Jellie Tichelaar die meedoen op een tandem. Op de tandem zit een camera, zo zijn ze de hele dag te volgen.
Net zoals voorgaande jaren is er ook dit jaar een speciale televisie-uitzending vanuit Bolsward. Vanaf 18.20 uur staat presentator Roelof Lousma bij de finish om fietsers op te vangen en met hen te praten. Zitten ze er doorheen of kunnen ze nog wel een rondje? Naast de verslaggeving zijn er ook reportages te zien over verschillende deelnemers.
Mensen kunnen op Pinkstermaandag sms-en, whatsappen en twitteren naar de Omrop. De berichtjes komen 's middags voorbij op televisie. Sms-en en whatsappen kan naar 06-20499199 en twitteren kan via #fyts11.