Miljoenen nodig voor ijshockeyhal Thialf

© Omrop Fryslân, Freark Wijma
De ijshockeyhal van Thialf moet flink worden opgeknapt. Een miljoeneninvestering moet er voor zorgen dat in de toekomst in de hal ook concerten en grote sportevenementen kunnen worden georganiseerd. Er wordt aan gedacht om de hal hoger te maken, op te knappen met o.a. beter geluid en de hal moet gemoderniseerd worden.
Zo wil Thialf proberen om bijvoorbeeld Davis Cup tenniswedstrijden, indoorvoetbal of volleybalwedstrijden van het Nederlandse team naar Heerenveen te halen.
Shorttrack en ijshockey
Nu wordt de hal eigenlijk alleen gebruikt door ijshockeyclub UNIS Flyers en door de shorttrackers. De hal is oud en toe aan een opknapbeurt. Als de bouw van de 400-meterbaan 15 oktober klaar is, heeft Thialf al de beschikking over genoeg ruimte om gasten in te ontvangen. Zo zijn er dan meerdere restaurants en vip-ruimten.
Concerten en sportevenementen
Alleen een opknapbeurt van de ijshockeyhal maakt dan de komst van concerten en grote sportevenementen mogelijk. Volgens Willem Jan van Elsacker van Thialf Onroerend Goed is de financiering nog niet rond, maar zijn de plannen wel uit de ijskast gehaald om ze te realiseren. Eerder werd het opknappen van de hal op de lange termijn geschoven, omdat de financiering van de 400-meterbaan al moeilijk genoeg was.