Taxi Waaksma neemt vervoer Alliade-cliënten over van Klomp

Taksy Waaksma © Omrop Fryslân, Andor Faber
Het taxivervoer van cliënten van Alliade, bijvoorbeeld naar de dagbesteding, wordt niet gedaan door het bedrijf dat het failliete Klomp heeft overgenomen, maar door taxicentrale Waaksma uit Kootstertille. Dat heeft de zorginstelling zelf bekend gemaakt.
Eerder vanmiddag werd bekend dat Klomp wordt overgenomen door een bedrijf uit Arnhem. Daar heeft Alliade ook gesprekken mee gehad, maar uiteindelijk is besloten om verder te gaan met Waaksma. Waaksma en Alliade zijn al bekenden van elkaar.
Waaksma en Alliade zijn bekenden van elkaar. Het bedrijf uit Kootstertille rijdt al tientallen jaren cliënten, vooral voor Talant. Volgens Alliade hebben zij bewezen dat ze dat aankunnen. De nieuwe vervoerder begint op zaterdag 14 mei. Een klein deel van de cliënten krijgt een nieuwe chauffeur. Zoveel mogelijk chauffeurs van Klomp gaan door met rijden voor Waaksma. Ze rijden dezelfde route met de dezelfde bus. Alliade zegt dat er waardering bestaat voor de wijze hoe de chauffeurs van Klomp hun werk hebben gedaan, na het faillissement van vorige week.