Laatste thuiswedstrijd was "bysûnder" voor Foppe de Haan

De wedstrijd tegen FC Groningen was een bijzondere voor Heerenveen-trainer Foppe de Haan. Het was de laatste thuiswedstrijd voor De Haan in het Abe Lenstra Stadion. De spelers zijn er niet in geslaagd om de 72-jarige trainer een winnend afscheid te geven voor het thuispubliek. De Feansters verloren de derby van het noorden met 2-1 van FC Groningen.
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen en zijn trainerscarrière, deed De Haan wel iets. "It wie in bysûndere dei. Je libje der nei ta. Ik fûn it hiel moai. Ik hie leaver wûn, mar dêr sille wy it net oer ha."
Ook de sfeeracties van de supporters vond De Haan bijzonder.: "Ik fûn de sfear, it rûntsje en line-up mei de lytse bern hartstikkene moai", zei De Haan. Volgende week zit de trainerscarrière van Foppe de Haan er echt op, als SC Heerenveen het seizoen afsluit met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.
Pelé van Anholt
Er werd zondag ook afscheid genomen van Pelé van Anholt. Het contract van de Bolswarder verdediger wordt niet verlengd. Hij speelt volgend seizoen niet meer voor Heerenveen. Van Anholt is wel van plan de prestaties van Heerenveen te blijven volgen. "Als ik tijd heb, dan probeer ik een wedstrijdje te kijken', aldus Van Anholt. Het is nog niet duidelijk waar Van Anholt volgend seizoen voetbalt.