Sisa kinder-opvang failliet, overnamekandidaat staat klaar

Kinderopvangorganisatie Sisa is failliet. In een brief aan de ouders schrijft de directeur dat Sisa financieel zware jaren achter de rug heeft. Ondanks reorganisaties en interne maatregelen is het niet geslaagd om het hoofd boven water te houden.
Ondertussen is onder stille bewindvoering gezocht naar een overnamekandidaat. Dat is Kids First COP Groep geworden. Die organisatie heeft locaties voor kinderopvang in Groningen en zit ook in Leeuwarden. Kids First neemt met ingang van juni de meeste locaties en het grootste deel van het personeel over.

Tientallen locaties

Sisa kinderopvang heeft meer dan zeventig locaties voor buitenschoolse opvang, peuteropvang en kinderdagverblijven, verspreid over elf Friese gemeenten, en ook een gastouderbureau. Er werken ongeveer 390 mensen, waarvan 140 vrijwilligers of stagiair zijn. Vrijwilligers en stagiairs kunnen gewoon blijven werken.

Curator

De diensten worden vanaf vandaag doorgezet onder de hoede van de curator. De kinderen worden opgevangen zoals ze dat gewend zijn. Dezelfde medewerkers zorgen voor de opvang. In de loop van mei moet bekend worden voor welke locaties een doorstart mogelijk is.
De Kids First groep probeert zoveel mogelijk vestigingen en medewerkers van Sisa binnenboord te houden. Dat zegt Aly van Dalen van de Kids First groep. Ze heeft alle vertrouwen in de toekomst van de kinderopvang.