Fractievoorzitter Pier Tilma stapt uit FNP in Leeuwarden

Fractievoorzitter Pier Tilma van de FNP in Leeuwarden heeft vrijdagochtend besloten om uit de FNP-fractie te stappen. Tilma kan naar eigen zeggen niet goed samenwerken met gemeenteraadslid Lyda Veldstra-Lantinga. "De situaasje yn de fraksje wie ûnwurkber wurden", aldus Tilma. "It kultuerferskil wie te grut om goed gearwurkje te kinnen."
De FNP-afdeling Leeuwarden heeft het in een schriftelijke verklaring over een "inhoudelijk verschil van inzicht over de koers van de FNP". De afgelopen tijd hebben Tilma en Veldstra een paar keer verschillend gestemd.
Tilma en Veldstra stemden verschillend over de winkelopening op zondag en ook over de bestemming van de Adelaarskerk. Volgens Tilma zijn die politieke verschillen niet de hoofdoorzaak van de breuk, maar is het meer een kwestie van persoonlijkheden die niet goed met elkaar kunnen opschieten.
Pier Tilma heeft besloten om door te gaan als raadslid op persoonlijke titel. Tilma en Veldstra vormen een fractie sinds de herindelingsverkiezingen. Tilma komt uit Leeuwarden, Veldstra van de vroegere afdeling Boarnsterhim. Volgens Tilma heeft het tussen de twee nooit goed geboterd.