Een jaar Skanomodu: 1000 bezoekers per maand

De webside fan Skanomodu © Omrop Fryslân
Het Friestalige internettijdschrift Skanomodu bestaat maandag op de kop af een jaar. Op 28 maart 2015 werd het I-schrift gelanceerd op het Sirkwy Sympoasium in de Koperen Tuin. Skanomodu wil een podium bieden aan jonge Friezen.
Het I-schrift publiceert behalve verhalen en gedichten ook artikelen over cultuur, maatschappij en taal & wetenschap. De redactie kwam uit de kringen van de studentenvereniging voor Friese Taal en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het I-schrift trekt een jaar na de oprichting elke maand zo'n 1000 unieke bezoekers.
"Wij hebben aardig wat jonge Friezen passief en actief betrokken bij de Friese cultuur. Zo hebben we bijvoorbeeld veel mensen op onze website laten debuteren," zo zegt medeoprichter en redactielid Meindert Reitsma. "Het is en blijft moeilijk om in zo'n klein gebied en met een relatief beperkt publiek de zaak draaiende te houden. Maar toch zetten we door om ons geluid te laten klinken en met een nieuwe, frisse blik te laten zien wat er speelt en zaken kritisch te wegen," aldus Reitsma.