SGP Dantumadeel noemt kollum Bearn Bilker 'respectloos'

Burgemeester Bilker van Kollumerland moet het besluit van Dantumadeel om voorlopig niet te fuseren met Dongeradeel, Kollumerland en Ferwerderadeel respecteren. Dat schrijft SGP-raadslid Tom Bakker van Dantumadeel op zijn website. In zijn kollum op de wedsite van de gemeente Kollumerland is Bilker erg kritisch over het besluit van Dantumadeel. Bilker noemt de argumenten om tegen de fusie te zijn in zijn column 'korte-termijn-argumenten'.
Bakker heeft zich hier aan gestoord. "Het is respectloos zoals hij over onze raad schrijft."
"Hij is ontevreden dat wij het niet met hem eens zijn. Maar in een democratie mag elke gemeenteraad in alle vrijheid zijn eigen beslissingen nemen. Ook burgemeester Bilker heeft dat te respecteren.” Bakker denkt dat de samenwerking tussen Dantumadeel en de drie andere gemeenten door de column van Bilker onder druk komt te staan. "Op deze manier wordt het niks, ook niet met de ambtelijke fusie. Daarvoor is wederzijds vertrouwen nodig. Nou, zo’n kollum doet daar beslist geen goed aan”, schrijft raadslid Bakker in zijn verklaring.
"Ongefundeerde retoriek"
"Wij zijn van mening dat de gemeenteraad van Dantumadiel zich niet van de wijs moet laten brengen, zeker niet door ongefundeerde retoriek van een regent. Burgemeester Bilker kan zeggen wat hij wil, maar wij laten ons geen datum voorschrijven waarop wij vergaderen."