Grote belangstelling voor obligaties JR Shipping Harlingen

© Omrop Fryslân
Rederijgroep JR Shipping in Harlingen heeft in een paar dagen tijd 7 ton aan obligatieleningen binnengehaald voor nieuwe projecten in de scheepvaart. Volgens directeur Sander Schakelaar overtreft dat alle verwachtingen. Het bedrijf wil in totaal zo'n 2,5 miljoen euro verzamelen voor nieuwe initiatieven om de problemen in de scheepvaartindustrie aan te pakken.
In de afgelopen jaren hebben Europese banken beslag gelegd op honderden schepen. Dit komt vooral door de economische crisis. De banken benaderen JR Shipping nu om de schepen weer in de vaart te krijgen.
Financiële injectie
"We zien verschillende bestedingsdoelen, bijvoorbeeld dat wij investeren in een goedkoop aangeboden schip, of wij proberen een hele vloot in beheer te krijgen. Daar kunnen wij dan werkkapitaal voor verstrekken," leit Schakelaar út. "We vragen ons daarbij voortdurend af of onze activiteiten meer opleveren dan wat wij er in pompen."
Met het geld dat dit oplevert zouden schulden weer kunnen worden afbetaald. Schakelaar verwacht dat de rest van de obligatieleningen aan het eind van deze maand binnen zijn gehaald.