UPDATE: In jouw gemeente het eerste kievitsei al gevonden?

Maandag was het zover: in de weide tussen Heerenveen en Sintjohannesga vond de 25-jarige Armanda Stuiver het eerste kievitsei van Fryslân. Daarmee versloeg ze net Jan Willem Postma uit Bolsward. Die vond twintig minuten na Stuiver het eerste ei van Súdwest-Fryslân bij Sibrandabuorren. Postma had zondag ook al een kievitsei gevonden, maar dat ei kwam niet door de keuring. Ook in de andere Friese gemeenten wordt nog steeds druk gezocht.
Tytsjerksteradiel
Wilco van der Zwaag uit Ryptsjerk heeft het eerste kievitsei van Tytsjerkseradiel gevonden. Hij vond het ei op woensdag rond vijf uur aan de Binnendyk in Ryptsjerk. Van der Zwaag gaat vrijdag naar loco-burgemeester Doeke Fokkema op het gemeentehuis. Daar krijgt hij een oorkonde en een attentie, zegt de gemeente.
Harlingen
Jan Kroese en Wiebe Palstra uit Bolsward hebben donderdag om kwart over elf het eerste kievitsei van de gemeente Harlingen gevonden. Dat lag in een stuk land tussen Harlingen en Achlum. Vrijdag krijgen beide mannen van burgemeester Roel Sluiter het vindersloon en de oorkonde.
Terschelling
Op Terschelling was het dinsdagochtend raak voor Johan de Jong uit Oudehorne. Hij vond het eitje bij de eendenkorf in Landerum.
Leeuwarden
Het eerste kievitsei in Leeuwarden is dinsdag aan het einde van de middag gevonden. André Zwiers uit Cornjum en Oane Hoekstra uit Stiens vonden het ei in een stuk weiland bij Lekkum. Burgemeester Crone zal de twee mannen op het stadhuis in Leeuwarden ontvangen. Ze krijgen dan een oorkonde en vindersloon. Het ei wordt niet gelotterd, maar blijft in het nest liggen.
De Fryske Marren
Durk Fopman uit Oppenhuizen heeft maandagmiddag om drie uur het eerste kievitsei van de gemeente De Fryske Marren gevonden. Fopma had zich dinsdagmiddag op het gemeentehuis van Joure gemeld bij de burgemeester.
Heerenveen
Ook in Heerenveen is een eerste kievitsei gevonden. Hennie van der Heide uit Oudehorne was de gelukkige. Hij vond het ei in de Tjongervallei vlakbij zijn woonplaats. Van der Heide was al twee keer eerder de vinder van het eerste gemeente-ei. Hij krijgt dinsdagmiddag op het gemeentehuis een oorkonde, een bos bloemen en een vindersloon.