A7 krijgt nieuw asfalt tussen Bolsward en Sneek

De A7 tussen Bolsward en Sneek krijgt nieuw asfalt. Het oude, dichte asfalt wordt vervangen door open asfalt (zoab). Het verkeer moet daarom vanaf maandag rekening houden met tijdelijke afsluitingen en andere verkeershinder. Rijkswaterstaat streeft er naar dat er altijd één rijstrook beschikbaar blijft. Zo lang het werk duurt geldt er een verlaagde maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.
Vanwege werk aan de Kruiswaterbrug bij Bolsward wordt de A7 vanaf Bolsward-Oost in de nachten van 4 en 5 april helemaal afgesloten.
Het verkeer wordt dan omgeleid over de rondweg van Bolsward en de N359. Ook op de op- en afritten van Bolsward, Bolsward-Oost en Nijlân worden tijdelijk afgesloten. Op borden langs de weg wordt aangegeven wanneer dat precies is. Ook sommige bushaltes zijn tijdelijk niet beschikbaar.
Het gaat volgens Rijkswaterstaat om regulier onderhoud aan de autoweg voor zaken als asfaltering, markering, onderhoud aan de vangrail en de wegwijzers. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was de A7 tussen Bolsward en Sneek ook wel aan onderhoud toe.