Cambuur verliest van Heracles, weer laatste in eredivisie

SC Cambuur is weer laatste in de eredivisie. De Leeuwarders liepen tegen een zure nederlaag aan bij Heracles Almelo. In een kwalitatief niet hoogstaande wedstrijd kwam Cambuur na 33 minuten spelen op voorsprong door een hard schot van Jack Byrne. Die score had nog hoger kunnen zijn, want na ruim een half uur spelen had Martijn Barto een strafschop moeten krijgen, nadat hij aan zijn shirt werd getrokken.
Evenwicht
Na rust trokken de Heraclieden de stand weer in evenwicht. In de rebound was Wout Weghorst de man die de 1-1 tegen de touwen schoot. Robin Gosens zette met zijn 2-1 Heracles op voorsprong in het Polmanstadion. Vanaf de rand van de 16-meter was zijn schot onhoudbaar voor doelman Leonard Nienhuis. In de eindfase van de wedstrijd drong Cambuur aan. Kevin van Veen had in de 80e minuut nog gelijk kunnen maken, maar zijn kopbal ging naast. Ook de kopbal van Rai Vloet was niet goed genoeg om de gelijkmaker op het bord te krijgen.
Iliass Bel Hassani maakte de nederlaag voor de ploeg van Marcel Keizer nog wat vervelender; in blessuretijd maakte hij de 3-1.
Door het verlies van SC Cambuur nemen de Leeuwarders de zogeheten 'rode lantaarn' in de eredivisie weer over van De Graafschap. Cambuur staat nu laatste met 16 punten, De Graafschap heeft een puntje meer door een eerdere 3-0 overwinning dit weekeinde op Roda JC.