Verbeek: ''Voetbalcultuur SC Heerenveen niet meer stabiel''

Het seizoen van SC Heerenveen dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Door het verlies van vorig weekend tegen FC Utrecht staat de ploeg van coach Foppe de Haan op de twaalfde plaats. Niet alleen in sportief opzicht is het een slecht jaar voor de club, ook op bestuurlijk niveau zijn er genoeg problemen.
Onstabiele voetbalcultuur
Volgens GertJan Verbeek, oud-trainer van SC Heerenveen, zijn de slechte resultaten van de club een gevolg van de onstabiele voetbalcultuur van de laatste jaren. "Het heeft te maken met cultuur. De afgelopen jaren zijn er zoveel trainers gepasseerd bij Heerenveen, met allemaal een eigen idee over voetbal. Dat komt de cultuur van de club niet ten goede", zo zegt Verbeek vrijdag in het televisieprogramma Bynt op Omrop Fryslân.
''Overboord gegooid''
En die voetbalcultuur is erg belangrijk, vindt de oud-trainer. ''Toen ik het overnam van Foppe de Haan is er niet veel veranderd. Ik heb alleen maar mijn eigen dingen toegevoegd. Maar de laatste jaren is er zelfs een seizoen geweest dat er zo ongeveer vier trainers voor de groep hebben gestaan. Dan wordt een cultuur die in vele jaren is opgebouwd, in enkele seizoenen overboord gegooid.''