Friese schaatsters erg teleurgesteld over nieuw dopinggeval

De Friese schaatsers zijn erg teleurgesteld in de Russische wereldkampioen-sprint Pavel Koelizjnikov. Eerder deze week werd duidelijk dat hij betrapt is op het gebruik van Meldonium. "Ik hoop dat, als het waar is, hij flink wordt gestraft. Aan de andere kant hoeft het helemaal niet verkeerd te zijn voor de sport. Het laat zien dat wij de valsen eruit kunnen filteren", zo zegt Sven Kramer.
Ook andere Friese schaatsers zijn erg geraakt door het nieuws dat er weer een geval van doping is in de schaatssport. "Het is niet de schaatssport wat te verwijtjen valt, het zijn de Russen", vindt Marrit Leenstra. "het vertrouwen in de Russen wordt op deze wijze wel elke keer minder", zo zegt de Friezin.
Wereldbeker
Dit weekend is wereledbekerfinale in Thialf. Bij de Friese vrouwen komen Margot Boer. Marrit Leenstra, Ireen Wüst, Antoinette de Jong, Yvonne Nauta en Carien Kleibeuker in actie. Bij de mannen zijn dat Sven Kramer, Jorrit Bergsma, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga. Voor Margot is het de laatste keer, zij stopt aan het eind van dit seizoen.