Grote zorgen bij ouders over leerlingenvervoer na overnames

Grote zorgen bij ouders van kinderen die met een taxibusje naar het speciaal onderwijs worden gebracht. In de taxiwereld zijn faillissementen en overnames aan de orde van de dag. Taxibedrijf Beimers is onlangs overgenomen door VMNN uit Assen. Beimers rijdt in Friesland in het gebied rondom Leeuwarden, Franeker en Stiens. De ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer zijn bang dat de vaste chauffeurs van de busjes hun baan zullen verliezen.
Vaste gezichten
Voor kinderen met een beperking zijn vaste gezichten op de dagelijkse bus heel belangrijk. De chauffeurs kennen de kinderen, ze weten welke aandoening de kinderen hebben, ze weten wat ze moeten doen als er onderweg iets met de kinderen aan de hand is. De ouders willen daarom het liefst de oude chauffeurs houden.
Baan kwijt
De overname van Taxi Beimers door het bedrijf VMNN uit Assen heeft als gevolg dat sommige chauffeurs hun baan verliezen. In een reactie zegt de nieuwe eigenaar dat 65% van de chauffeurs zijn baan houdt, maar mogelijk wel onder nieuwe arbeidsvoorwaarden. De nieuwe chauffeurs moeten allemaal op cursus zodat zij om kunnen gaan met kinderen met een beperking.