Tweespalt in Grou over nieuwe inrichting Halbertsmaplein

Grousters zijn het niet eens over de toekomst van het Halbertsmaplein in het dorp. Dat bleek donderdag op een speciale bijeenkomst.
De gemeente Leeuwarden had de Grousters uitgenodigd om te praten over de herinrichting van het plein. Dat leverde veel verschillende reacties op, vooral over het parkeren. Op dit moment kunnen er zo'n 37 auto's staan. Ondernemers zeggen dat er nu al parkeerproblemen zijn in het dorp. Wanneer parkeerplekken verdwijnen, zou dat de problemen alleen maar groter maken.
Sommige ondernemers vinden dat er veel meer ruimte moet komen voor speciale ontmoetingsplek op het plein. Ook gaan er geluiden op voor terrassen en om veel meer bomen en groen te realiseren. De Skûtsjecommsisie, de stichting Muziektent Grou en FFF vinden dat er in ieder geval ruimte moet blijven voor alle evenementen die elk jaar op het plein worden gehouden.
De gemeente Leeuwarden is van plan om zo'n drie toen beschikbaar te stellen voor de herinrichting. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, dan kan over een jaar de uitvoering van de herinrichting beginnen.