Oranjevrouwen voetballen niet op Olympische Spelen

Vivianne Miedema fan Oranje yn duel mei Nilla Fischer fan Sweden © ANP
De Nederlandse voetbalvrouwen gaan dit jaar niet naar de Olympische Spelen in Rio. Ze konden woensdagavond in Rotterdam de kwalificatiewedstrijd tegen Zweden niet winnen. Het werd 1-1, en daarmee verdienden de Zweedse vrouwen een ticket voor Rio.
Al na zes minuten kwamen de Oranjevrouwen op voorsprong door een doelpunt van Vivianne Miedema. De hele eerste helft hielden ze de druk er goed op. Vlak voor de rust maakten de Zweden een gelijkmaker.
In de tweede helft waren er goede kansen voor de Nederlanders. Sherida Spitse van Sneek probeerde het in de 51e minuut met een schot van afstand, maar de bal vloog over. In de 74e minuut kreeg ze de bal ook niet in de goal.
Keepster Loes Geurts uit Hichtum heeft negentig minuten op de bank gezeten. Ze komt net terug van een blessure, en heeft het hele kwalificatietoernooi nog niet op het veld gestaan.
De Oranjevrouwen zaten in de poel met de nationale elftallen van Zweden, Zwitserland en Noorwegen. Van Zwitserland konden ze winnen, maar van Noorwegen hebben ze dik verloren.