UPDATE: Sherida Spitse in de basis bij cruciale wedstrijd

Hooplik falt der jûn wat te fieren © ANP
Middenvelder Sherida Spitse uit Sneek staat woensdagavond in de basis bij de kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Zweden. De vorige wedstrijd kreeg ze geen speeltijd. Ze raakte zaterdag geblesseerd. Keepster Loes Geurts uit Hichtum begint op de bank. Ook zij komt terug van een blessure.
De Oranje Leeuwinnen moeten woensdagavond met grote cijfers winnen van Zweden om nog kans te maken op de Olympische Spelen in Rio. Ze spelen vanavond de laatste wedstrijd in het kwalificatietoernooi met Zweden, Zwitserland en Noorwegen.
Oranje won van Zwitserland, maar verloor van Noorwegen. Zweden staat bovenaan met zes punten uit twee wedstrijden, Oranje en Noorwegen hebben beide drie punten. Nederland moe dus winnen van Zweden om nog een kans te maken op een Olympisch ticket.
Bij een gelijk eindigen van twee ploegen is het onderlinge resultaat bepalend. Als Noorwegen verliest van Zwitserland heeft Oranje genoeg aan de winst tegen Zweden, maar als Noorwegen wint van Zwitserland, moet Oranje met vijf goals verschil winnen van Zweden.