Jong Cambuur goed op dreef, maar verliest toch

© Omrop Fryslân
Jong Cambuur was maandag goed op dreef in de thuiswedstrijd tegen Jong Excelsior, maar moest uiteindelijk toch met 5-3 het hoofd buigen voor de bezoekers uit Rotterdam. De Leeuwarders hadden voornamelijk in de eerste helft de overhand. De ploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Xander Houtkoop. Meteen daarna kopte Delvechio Blackson uit een vrije trap raak.
Excelsior deed daarna iets terug en bracht door een goal van Nigel Hasselbaink de stand op 2-1. Houtkoop maakte daarna zijn tweede van de avond en bracht de score op 3-1.
Maar nog voor de rust vocht Excelsior zich terug en trok de stand gelijk door goals van Michiel Hemmen en Hasselbaink.
Na de rust gaf Jong Cambuur de regie uit handen en moest de Leeuwarder doelman nog twee keer de bal uit het niet vissen. Cedric Badjeck en Hasselbaink brachten de eindstand uiteindelijk op 5-3 voor Excelsior.