Harkemase Boys onderzoekt 'apengeluiden'

Harkemase Boys gaat onderzoeken wat er zich zaterdagmiddag heeft afgespeeld in de eindfase van de wedstrijd tegen VVOG. Daarvoor gaan ze camerabeelden bekijken en met getuigen spreken. Dat zegt voorzitter Appie van der Veen van Harkemase Boys.
Vier minuten voor het einde van de wedstrijd zouden apengeluiden zijn gemaakt in de richting van VVOG-speler Pernelly Biya. De scheidsrechter legde de wedstrijd daarop enkele minuten stil. Voorzitter Van der Veen zegt dat het om één supporter gaat die de opmerking of geluiden maakte. Hij is weggestuurd, maar zijn naam is bekend. Het zou niet gaan om een lid van de club.
"Zoiets past niet bij ons"
Het bestuur van Harkemase Boys vergadert maandag over de uitkomsten van het onderzoek en de maatregelen die mogelijk worden genomen. Van der Veen zegt dat hiij het erg vervelend vindt wat er is gebeurd. "Harkemase Boys leit hiel goed op koers foar it kampioenskip. Sokke ynsidinten kinne wy net brûke. De oare jonges op it fjild hawwe gelokkich fuortendaliks korrizjearjend reagearre. Soks past net by ús."
Of de KNVB nog terugkomt op het incident, weet Van der Veen op dit moment nog niet.