Te Vrede baalt na frustrerende avond

SC Heerenveen ging zaterdag hard onderuit tegen FC Utrecht: 0-4. Mitchell te Vrede mocht voor het eerst sinds zes wedstrijden weer in de basis beginnen. Hij kreeg de voorkeur boven Henk Veerman in de spits. "Ik heb geen enkele bruikbare bal gehad. Na zes wedstrijden had ik gehoopt mijn kans te pakken. Ik heb gewerkt als een paard, maar al met al is dit een frustrerende avond."
Collegaspits Henk Veerman mocht in de eindfase invallen. Hij was na afloop kwaad over de beslissing van Foppe de Haan hem buiten de ploeg te laten "Ik snap het niet, als je kijkt naar de statistieken heb ik het goed gedaan. Ik ben boos."
Foppe de Haan was teleurgesteld na de wedstrijd. "Nei de reade kaart fan Joey begûnen wy wol better te fuotbaljen, mar wy kreaërre te min. Nei de 0-2 wie it oer."
Aanvoerder Joey van den Berg was ook teleurgesteld. Van den Berg kreeg na aan half uur een rode kaart na een harde overtreding op Utrechtaanfaller Haller. "Ik vond het een beetje ongelukkig. In een duel kan er van alles gebeuren en ik had niet de intentie hem te raken", zei Van den Berg.