"Douwe Bob einiget by bêste fiif fan Eurovisie Songfestival"

Douwe Bob eindigt bij de beste vijf van het Eurovisie Songfestival in Zweden dit jaar. Dat denkt muziekjournalist Willem de Vries van Omrop Fryslân. Songfestivalkenner Douwe Gerlof Heeringa is minder positief over de kansen van de Nederlandse inzending. “Ik heb het liedje nu zeven keer gehoord. De eerste keer bleef ik maar wachten op iets wat niet kwam. Ik ben er niet heel enthousiast over.”
Willem de Vries is positiever. “Hij heeft een geweldige zangstem. En het is een lekker nummer. We moeten niet hetzelfde doen als de Balkanlanden. En Anouk en The Common Linnets waren nog saaier en die zijn ook een heel eind gekomen!”
Slow Down
Douwe Bob presenteerde zijn nummer 'Slow Down' vrijdagmiddag onder grote belangstelling van de media. Hij komt 10 mei voor het eerst in actie in de halve finale. Als hij daar genoeg punten haalt, staat hij 14 mei in de finale. Dat lukte Nederland voor het laatst in 2014. The Common Linnets werden toen tweede, met het nummer 'Calm after the storm'.
In 2013 haalde Anouk met 'Birds' de negende plaats. Vorig jaar heeft Trijntje Oosterhuis in Wenen de finale niet gehaald, ze werd veertiende in de halve finale, met het nummer 'Walk Along'.