Oranje voetbalvrouwen winnen eerste kwalificatiewedstrijd

Hooplik falt der jûn wat te fieren © ANP
De voetbalvrouwen van Oranje, met onder andere middenvelder Sherida Spitse uit Sneek, heeft de eerste Olympische kwalificatiewedstrijd woensdagavond met 4-3 gewonnen van Zwitserland. Na vier minuten kwam Zwitserland op voorsprong met een goal van Fabienne Humm. Manon Melis maakte na een halfuur de 1-1 uit een penalty.
Halverwege de tweede helft kwamen de Oranjevrouwen goed op gang. In vijf minuten maakten ze drie doelpunten, onder andere door een voorzet van de Sneker middenvelder. Een kwartier voor het einde maakten de Zwitsers de 4-2.
En daarna werd het nog even spannend, want het werd ook nog 4-3, en daarnaa kregen de Zwitsers goede kansen op de gelijkmaker, maar keepster Sari van Veenendaal wist knap de voorsprong op het scorebord te houden.
Loes Geurts
Keepster Loes Geurts uit Hichtum stond niet in de basis. Ze liep na het WK in Canada een blessure op aan het hoofd en is een tijd niet opgeroepen.
Rio
De Oranjevrouwen strijden met Zwitserland, Noordwegen en Zweden om één ticket voor de Olympische Spelen in Rio. Op 5 maart staat de wedstrijd tegen Noorwegen op het programma en op 9 maart moeten ze tegen Zweden spelen.