Mediadebat: Dekker wil nieuwe Mediawet aanpassen

Staatssecretaris Sander Dekker zal de nieuwe Mediawet aanpassen, maar hij wil wel dat de Eerste Kamer daer alvast mee akkoord gaat. Daarna zullen alleen de onderdelen die betrekking hebben op de regionale omroepen gelden, de rest nog niet.
Dekker moet vrijdag voor 12 uur met een nieuwe brief komen. De kans op een derde termijn op dinsdag 8 maart is groot. Dat meldt verslaggever Onno Falkena, die voor Omrop Fryslân het debat in Den Haag volgt.
De toon van het mediadebat is heel anders dan begin februari. Staatssecretaris Sander Dekker is nu beter voorbereid op kritische vragen vanuit de Eerste Kamer. Als de nieuwe wet er komt, heeft dat ook gevolgen voor de Omrop. Dekker wil dat de Omrop een onderdeel wordt van de RPO, de nieuwe landelijke organisatie van alle regionale omroepen.De Friese senatoren Hendrik ten Hoeve (OSF) en Joop Atsma (CDA) vinden dat geen goed plan.
Dekker zei in het debat echter dat hij snel verder wil met de RPO. Elke maand tijdverlies zorgt voor meer problemen bij de regionale omroepen, zegt hij.