Marrit Leenstra op 4e plaats na eerste dag WK sprint

Marrit Leenstra staat na de eerste dag van het WK sprint in Seoul op de vierde plaats. Het klassement wordt aangevoerd door Heather Richardson-Bergsma, Jorien ter Mors is tweede en Brittany Bowe staat op de derde plaats.
Op de 500 meter werd Leenstra zevende en op de 1000 meter haalde ze de vierde plaats met een tijd van 1.16.18. Jorien ter Mors won de 1000 meter in een nieuw baanrecord van 1.15.09, zij eindigde op de eerste afstand als zesde. Bij de mannen doen geen Friezen mee.
De winst op de eerste 500 meter bij de vrouwen was voor Hong Zhang met een tijd van 38.11. Heather Richardson-Bergsma werd tweede en Nao Kodaira derde. Jorien ter Mors werd zesde en Sanneke de Neeling kwam net verder dan een 26e plek.
Bij de mannen doen geen Friezen mee. Daar ging de winst op de eerste afstand naar de Rus Kulizhnikov in een tijd van 34.76, Kai Verbij werd tweede in 34.94. Ronald Mulder werd negende en Kjeld Nuis kwam niet verder dan de 14e plaats. Later op de dag wordt de eerste 1000 meter gereden.
Zondag rijden de schaatsers beide afstanden nog een keer en wordt het klassement opgemaakt.