Veenwoudsters zijn verdeeld over vluchtelingennoodopvang

Inwoners van Veenwouden kunnen woensdag informatie krijgen en vragen stellen over de noodopvang voor vluchtelingen, die mogelijk in het dorp komt. Ze zijn verdeeld. In de sporthal aan de Ljurkstraat is een infomarkt van 16:00 tot 19:00 uur.
Vorige week werd al bekend dat de gemeente Dantumadiel een plek aan de Feintenslaan - op bedrijventerrein De Swette - wil aanbieden aan het COA. Daar zou een noodopvang kunnen worden gebouwd, voor op z'n minst 300 bewoners. Begin april neemt de raad van Dantumadiel een besluit over het voorstel van het college.
Protest en welkom
Op de informatiemarkt kunnen de inwoners van gedachten wisselen met vertegenwoordigers van de gemeente. Ook zijn mensen van de politie en van vluchtelingenwerk aanwezig. Vorige week was er een informatiebijeenkomst voor de direct omwonenden.
Tegen de komst van een noodopvang is voor woensdagavond een protestmars aangekondigd. Die mars zou beginnen in het centrum van het dorp en vanaf daar naar de sporthal aan de Ljurkenstraat gaan. Op een aantal plekken in het dorp staan protestborden, maar er zijn ook mensen die de vluchtelingen met borden welkom willen heten.