Bouw aquaduct Drachtsterweg loopt opnieuw vertraging op

Opnieuw maanden vertraging bij de bouw van het nieuwe aquaduct in de Drachtsterweg in Leeuwarden. Technische problemen zorgen ervoor dat het aquaduct vier maanden later geopend wordt dan gepland. De provincie Fryslân wil nu dat aannemer Heijmans snel met oplossingen komt voor alle bouwproblemen.
De vertraging wordt vooral veroorzaakt door schade aan een deel van de funderingspalen in de weg aan de noordkant van het aquaduct. Heijmans gaat de palen vervangen, maar hierdoor kan het aquaduct niet eerder open dan aan het eind van dit jaar.
Juridische stappen
Ook de problemen met de Drachtsterbrug zijn nog niet verholpen. In januari bleek dat de brug verzakte bij het leegpompen van de aquaductbak. De aannemer heeft volgens de provincie nog geen duidelijkheid gegeven over de gevolgen hiervan. Het onderzoek loopt nog, maar het geduld van de provincie is bijna op.
De partijen zijn nog in gesprek over diverse bouwmethodes die Heijmans gebruikt. Mocht hier niets uitkomen, dan worden juridische stappen niet uitgesloten.
Omwonenden worden woensdagavond bij een informatiebijeenkomst bijgepraat over de stand van zaken.